100 g de mantega
100 g de farina blanca o semi-integral
100 g de sucre
5 ous
175 g de xocolata de desfer Nestlé Postres (75 g per a l'interior i 100 g per a la cobertura)
un pols de sal
una mica de vainillina
1 sobre de Royal
melmelada de maduixa o d'albercoc
----------------------------------------------------------------------
Per a l'almívar
12 cullerades d'aigua
4 cullerades de cointreau
6 cullerades de sucre
Es posa en un cassó l'aigua, el cointreau i el sucre. Es deixa bullir uns 10 minuts fins que l'aigua vagi reduïnt i es faci dens.
----------------------------------------------------------------------
Preparació de la base
Encenem el forn a 130º que es vagi escalfant. Desfem la mantega amb una forquilla. Hi afegim el sucre i els rovells dels ous. Després els 75 g de xocolata (desfeta al bany maria), la sal i la vainillina.
En un sedàs o en un colador posem la farina i el Royal. L'anem afegint de mica en mica i en acabar, les clares a punt de neu. Queda una massa bastant espessa, sobre tot si feu servir farina semi-integral.
Es posa al forn durant uns 35 minuts. Jo sempre poso paper de forn al motllo per a que no s'enganxi. I posats a recomanar, el meu motllo és d'IKEA i sempre em surt el pastís fantàstic.
Per a comprovar que està cuit ja coneixeu el truc de punxar amb un escuradents:

Una vegada cuit, s'obre per la meitat i mullem amb l'almívar les dues meitats. Tot seguit posem la melmelada (segons el gust de cadascú) en la base i tornem a formar el pastís. Es pot fer en calent, no cal esperar a que es refredi.
Per acabar només ens queda cobrir-lo de xocolata, desfeta també al bany maria, en aquesta ocasió amb una mica d'aigua per a què no sigui tan espessa. Podeu decorar al vostre gust: sense res, amb lacasitos, amb maduixes, pinyons...)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada