No sóc bona cuinera i, de fet, tampoc m'agrada massa cuinar. Però gràcies a la meva mare que sí que ho és i al tió, que un bon dia em va cagar una panificadora, he aconseguit tenir algunes receptes que em surten prou bé. Aquí les teniu. Espero que us agradin.

dimecres, 23 de juny del 2010

Sâcher

Ingredients

100 g de mantega
100 g de farina blanca o semi-integral
100 g de sucre
5 ous
175 g de xocolata de desfer Nestlé Postres (75 g per a l'interior i 100 g per a la cobertura)
un pols de sal
una mica de vainillina
1 sobre de Royal
melmelada de maduixa o d'albercoc
----------------------------------------------------------------------
Per a l'almívar

12 cullerades d'aigua
4 cullerades de cointreau
6 cullerades de sucre

Es posa en un cassó l'aigua, el cointreau i el sucre. Es deixa bullir uns 10 minuts fins que l'aigua vagi reduïnt i es faci dens.
----------------------------------------------------------------------

Preparació de la base

Encenem el forn a 130º que es vagi escalfant. Desfem la mantega amb una forquilla. Hi afegim el sucre i els rovells dels ous. Després els 75 g de xocolata (desfeta al bany maria), la sal i la vainillina.

En un sedàs o en un colador posem la farina i el Royal. L'anem afegint de mica en mica i en acabar, les clares a punt de neu. Queda una massa bastant espessa, sobre tot si feu servir farina semi-integral.

Es posa al forn durant uns 35 minuts. Jo sempre poso paper de forn al motllo per a que no s'enganxi. I posats a recomanar, el meu motllo és d'IKEA i sempre em surt el pastís fantàstic.

Per a comprovar que està cuit ja coneixeu el truc de punxar amb un escuradents: si surt net, està llest; si surt brut, encara falta una mica.

Una vegada cuit, s'obre per la meitat i mullem amb l'almívar les dues meitats. Tot seguit posem la melmelada (segons el gust de cadascú) en la base i tornem a formar el pastís. Es pot fer en calent, no cal esperar a que es refredi.

Per acabar només ens queda cobrir-lo de xocolata, desfeta també al bany maria, en aquesta ocasió amb una mica d'aigua per a què no sigui tan espessa. Podeu decorar al vostre gust: sense res, amb lacasitos, amb maduixes, pinyons...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada