La gràcia de tenir una panificadora és que pots fer pans que habitualment no trobes a la fleca i amb els ingredients que tu vols.
Un dels ingredients que faig servir habitualment és la farina d'espelta. De fet no havia sentit parlar mai d'aquest cereal fins que em vaig acostar a una botiga bio per a comprar el llevat que m'havien recomanat.
Allà vaig veure que venien pa d'espelta i vaig decidir comprar la farina i començar a buscar receptes.
Aquí us deixo la que a mi em funciona i diuen els qui se'l mengen que els agrada molt. Especialment torrat.
Per això i per evitar que s'assequi, quan fa un parell d'hores que està fet i és ben fred, el tallo a llesques i el congelo. Així el tinc llest en qualsevol moment per a posar-lo a la torradora i en dos minutets la torrada està a punt.
La diferència bàsica amb el pa de blat és que el d'espelta és més gustós.
Aquí teniu els ingredients:
350g de farina d'espelta
150g de farina de blat
350ml d'aigua
10g de sal
llevat bio (2 mesures petites de pasta mare + 2 mesures petites de llevat)
El deixo coure a la panificadora en un programa ràpid.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada